- شناسه خبر : 22997
به بهانه ۷ آبان، سالروز بزرگداشت بنیانگذار حقوق بشر؛
کورش در کتاب مقدس
محمد مشهدی نوشآبادی در گفتوگو با اهل کاشانم، به بهانه هفتم آبان ماه،سالروز بزرگداشت بنیانگذار حقوق بشر به بررسی جایگاه کورش در کتاب مقدس یهود و قرآن پرداخت.
وی افزود: در کتاب مقدس یهود که از کورش با لقب ذوالقرنین یاد میشود، مسیح و نجات بخش قوم یهود است که پس از ده ها سال با فتح بابل آنان را از اسارت بابلی میرهاند و برای ساختن معبد اورشلیم تمشیت میکند، همو که بنابر روایت کتاب مقدس دانیال نبی قبل از مرگ آمدنش را نوید داده بود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان، تصریح کرد: شکست ابر قدرت بابل توسط این پادشاه نجاتبخش در میانه هزاره اول پیش از میلاد چنان حادثه تاریخی باورنکردنی بود که روایتهای سنتی، تاریخ ظهور پیامبر ایرانی زرتشت را (ولو نادرست) با فتح بابل تطبیق دادند.
رئیس سابق مرکز کاشان شناسی دانشگاه کاشان گفت: طرفه آنکه چنان شکوه این پادشاه ایرانی در اعصار ماندگار است که بیش از هزار سال پس از وی ظهورش هنوز جزو شگفتیهای زمانه است، بدان سبب از پیامبر اسلام درباره وی سوال میکنند (وَيَسْأَلُونَكَ عَنْ ذِي الْقَرْنَيْنِ) و قرآن از شخصیت و شگفتیهای مربوط به وی در قواره یک پیامبر سخن میگوید .
مشهدی نوشآبادی تصریح کرد: در سوره مبارکه کهف و در آیات ۸۳ تا ۹۷ در ترجمه متن قرآن در بخشی از آن آمده است : و از تو سؤال از ذو القرنین مى کنند، پاسخ ده که من به زودى حکایتى از او بر شما خواهم خواند.(۸۳) ما او را در زمین تمکن و قدرت بخشیدیم و از هر چیزی رشتهای به دست او دادیم.(۸۴) او هم رشتهای را پی گرفت.(۸۵)
به گفته این استاد دانشگاه، شاید هیچ پادشاهی به اندازه کورش در متون دینی جهان تحسین نشده باشد.
گفتنی است ۷ آبان مطابق با ۲۸ اکتبر «روز کوروش» نامگذاری شده است که همه ملتها از دیرباز آن را گرامی میدارند. این روز به مناسبت تکمیل تصرف امپراتوری بابل به دست ارتش ایران(اکتبر سال ۵۳۹ پیشاز میلاد) و پایان دوران ستمگری در دنیای باستان نامگذاری شده است
@ahlekashanam