- شناسه خبر : 20706
نصب و راهاندازی دستگاه امآرآی در کاشان به کجا رسید؟
سیاست دانشگاه علوم پزشکی ارتقای سلامت مردم است. واقعاً مشکلات دست و پا گیر اقتصادی و تحریمها انجام کارها را سخت کرده است. مردم تحت فشار گرانی و رکود اقتصادی هستند. آستانه تحمل مردم پایین آمده است. ولی باید سعۀ صدر مسئولین بالا رفته و به مطالبات مردم پاسخ بدهند. من در مصاحبۀ قبلی برای راهاندازی دستگاه MRI مصاحبه کردم. حتی مخاطبین اهلکاشانم کامنتهای -پیامهای- بدجوری گذاشته بودند. وظیفۀ من به عنوان یک مسئول آن است که استانداردها را بگویم و از طرفی قانون را هم بگویم.
دستگاه MRI جدید وارد بیمارستان نقوی شده و در حال نصب است. شرکت سازنده به خاطر تعدد دستگاههای MRI که در سطح کشور توزیع کرده به ترتیب در حال نصب است. سازه و ساختمان نصب دستگاه جدید بر اساس استاندادهای ابلاغی کاملاً آماده و کفسازی، تهویه و ساختار محل بر اساس دستورالعمل شرکت سازنده بازسازی شده است.
دستگاه پیشرفتهترین دستگاه موجود دنیاست. ارزش آن به قیمت روز 60 میلیارد تومان است. انشاءالله با نصب این دستگاه نگرانی مردم منطقه و رفت و آمد به قم و اصفهان برطرف خواهد شد. دستگاه جدید از شرکت توشیباست. از طریق سازمان بهداشت جهانی تهیه شده است. با توجه به این که ساختمان بیمارستان نقوی قدیمی و موقوفه است و دستگاه قبلی هم 30 سال پیش نصب شده بود و عملاً کارایی آن را از دست داده بود این دستگاه جایگزین شد.
دستگاه MRI قبلی به خاطر این که توسط شرکت سازنده به عنوان یک دستگاه فرسوده اعلام شده بود امحا شد.
شرکت سازنده دو ایراد اساسی گرفت. تصور این بود که دستگاه جدید در محل قبلی نصب میشود. ضوابط آتشنشانی مطرح شد. بیمارستان باید مجهز به سیستم آلارم و اطفا حریق شود. بازسازی ساختمان هم نسبت به احداث یک محل جدید وقت بیشتری گرفت. نهایتاً دستگاه با یکی دو ماه تأخیر نسبت به پیشبینی اولیه نصب شده و انشاءالله آماده بهرهبرداری خواهد شد.
وقتی گفته میشود استاندارد دستگاه MRI یک میلیون نفر است واقعاً استاندارد ملی و جهانی است. ولی در کجای ایران و دنیا استانداردها مو به مو اجرا میشود؟! مراجعه مردم کاشان به مرکز MRI به خاطر «بیمارپذیری»، «صنعتی بودن شهر»، «حوادث جادهای و ترافیکی» و «پیشرفت علم پزشکی» بیشتر از استاندارد جهانی است.
در این شرایط یک دستگاه به خاطر فرسوده بودن از مدار خارج شده است. دستگاه بیمارستان میلاد هم در آن زمان خراب شده و تلاش جدی برای راهاندازی آن محقق نشده است. بیمارستان بهشتی هم فقط به بیماران بستری خدمات ارائه میداد. آن وقت مردم این حرفها را به من زدند. ایرادی ندارد. باید تحمل کنیم.
متخصص ابتدا باید مشکل بیمار را از طریق معاینه تشخیص بدهد. در واقع پزشک است که باید تشخیص بدهد بیمار نیاز به تصویربرداری MRI دارد یا خیر؟ تصویربرداری MRI از یک قابلیت تشخیص بالایی برخوردار است. پزشک وقتی در تشخیص بیماری به چند احتمال رسید آن وقت بیمار را به مرکز MRI ارجاع میدهد. بنابراین نمیتوان گفت در این حوزه بیزنسی حاکم است و به همین خاطر تعداد مراجعات مردم کاشان به مرکز MRI بالاتر از استاندارد جهانی است.
تعداد دستگاه موجود در منطقه با راهاندازی دستگاه MRI بیمارستان نقوی به سه دستگاه میرسد. در حال حاضر دستگاه بیمارستان میلاد نیز با تعمیر «تیوب» به بیماران خدمات ارائه میدهد. بیمارستان بهشتی هم کماکان در حال ارائه خدمات است. انشاءالله با ظرفیتی که به وجود آمده است مشکل مردم در خصوص تصویربرداری MRI مرتفع خواهد شد.
@ahlekashanam