به مناسبت روز جهانی هاری عنوان شد:

بیش از دو هزار نفر در منطقه کاشان مورد درمان و پیشگیری هاری قرار گرفتند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بیش از دو هزار نفر در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در مراکز درمان و پیشگیری هاری تحت پوشش این دانشگاه مورد درمان قرار گرفتند.

به گزارش اهل کاشانم و نقل از روابط عمومی دانشگاه، دکتر مهدی دلاوری، با اشاره به نامگذاری ششم مهرماه (28سپتامبر) به عنوان روز جهانی هاری با شعار ” پیشگیری از هاری با همکاری بین بخشی با رویکرد سلامت واحد ” افزود: از این تعداد، 54 درصد مربوط به گزش توسط سگ، 41 درصد گزش ها توسط گربه، یک درصد توسط میمون و مابقی توسط سایر حیوانات رخ داده است.

وی، با بیان اینکه در سال جاری تاکنون 1305 نفر مورد درمان و پیشگیری هاری قرار گرفتند، تصریح کرد: خوشبختانه در چندین دهه گذشته هیچ موردی از بیماری هاری انسانی در حوزه تحت پوشش این دانشگاه گزارش نشده است و این امر مهم حاصل همکاری خوب مردم در مراجعه به موقع جهت پیشگیری و درمان این بیماری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: با وجود بالاتر بودن آمار حيوان‌گزيدگي در ايران نسبت به متوسط جهاني، ميزان ابتلا به ‌هاري در ايران يک هفتادم دنياست.

دکتر مهدی دلاوری، با بیان اینکه مشكلاتي مانند وجود سگ‌ها و گربه‌هاي ولگرد برنامه كنترل‌ هاري در ايران را تهديد مي‌كند؛ اظهار داشت: درسال گذشته بیش از320 هزار مورد حیوان گزیدگی و 14 مورد مرگ انسانی در ایران گزارش شده است و در سال جاری تاکنون 13 مورد مرگ هاری انسانی گزارش و ثبت شده است.

وی تاکید کرد: سگ‌هاي گله و خانگي حتما بايد علیه هاری واكسينه شده و قلاده داشته باشند و لازم است ستاد کنترل حيوانات ولگرد در شهرها و مناطق تحت پوشش با همكاري فرمانداری ها، شهرداري‌ها و نيروي انتظامي در زمینه کنترل این حیوانات اقدامات لازم را مدیریت کنند.

دکتر دلاوری یادآور شد: هدف اصلی برنامه جهانی پیشگیری و کنترل هاری به صفر رساندن مرگ انسان به علت هاری ناشی از گزش سگ تا سال2030 میلادی است.

گفتنی است: 28 سپتامبر (6 مهرماه) سالروز درگذشت لویی پاستور کاشف واکسن هاری توسط سازمان جهانی بهداشت بعنوان روز جهانی هاری نامگذاری شده است.


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *