در راستای تنظیم بازار

قیمت گل محمدی در کاشان افزایش یافت/ هر کیلو 125 هزار ریال

معاون برنامه‌ ریزی و توسعه فرمانداری ویژه کاشان گفت: در راستای تنظیم بازار، قیمت هر کیلوگرم گل محمدی امسال در شهرستان کاشان، ۱۲۵ هزار ریال تعیین شده است.

به گزارش پایگاه خبری اهل کاشانم و به نقل از ایرنا، مسعود خاندایی اظهارداشت: اگر چه گل محمدی از کالاها و محصولاتی به شمار نمی‌رود که بتوان برای آن قیمت‌گذاری کرد اما این تصمیم در راستای حمایت از گلکاران زحمتکش گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان کاشان قطب تولید گل محمدی و گلاب در کشور و جهان است، افزود: این قیمت‌گذاری به طور رسمی اعلام شد تا جایگاه کاشان به عنوان این قطب محفوظ شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری کاشان نرخ‌گذاری برای گل‌محمدی را تابع عرضه و تقاضا دانست و بیان کرد: این تعیین قیمت ارشادی با هدف حمایت ویژه از گلکاران انجام شد.

وی همچنین علت افزایش و تثبیت قیمت گل محمدی را افزایش دستمزد کارگران و مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا عنوان کرد که بر اقتصاد گردشگری منطقه با اجرای مصوبه‌های ستاد ملی کرونا تاثیر گذاشته بود.

خاندایی یادآور شد: امسال به سبب شیوع این بیماری، شاهد کاهش بسیار چشمگیر گردشگران در این منطقه گردشگری بودیم.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌هایی با گلابگیران و آشنایی با مسائل آنها تشریح کرد: مشکلات این تولیدکنندگان احصا و قرار شد بسته‌های حمایتی دولتی در اختیارشان قرار گیرد تا آنها نیز در مقابل از گلکاران حمایت و گل‌های محمدی را خریداری کنند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری کاشان همچنین به گلکاران منطقه توصیه کرد که با بستن قرارداد نسبت به فروش گل محمدی اقدام کنند تا مشکلی برای آنها ایجاد نشود.

وی تصریح کرد: بر اساس رصدهای انجام شده، کارخانه‌های تولیدکننده بزرگ گلاب در منطقه از این قیمت‌گذاری حمایت کردند و اگر شرایطی اتفاق بیافتد که تقاضا بیش از عرضه باشد، تدابیری از جمله روی آوردن به خشک کردن گل محمدی و جلوگیری از ورود این محصول از سایر نقاط کشور به این شهرستان اندیشیده شده تا گلکاران بومی دچار زیان نشوند.

خاندایی در ادامه تولید گلاب، عرقیات گیاهی و پرورش گل محمدی را یک صنعت مهم و حیاتی برای این شهرستان برشمرد و گفت: این محصول هم از نظر اقتصادی و هم از نظر فرهنگی و گردشگری برای این منطقه بسیار اهمیت دارد.

وی یادآور شد: شهرستان کاشان با قدمتی دیرینه، نخستین مرکز تولید و پرورش گل محمدی به شمار می‌رود و آوازه گلاب آن برای شست و شوی خانه خدا و عتبات عالیات، زبان‌زد عام و خاص در جهان است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری کاشان افزود: امسال نیز در این شهرستان بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ خانوار در گلستان‌های گل محمدی این شهرستان مشغول به کار شدند که فصل برداشت افزون بر ۸۰ هزار نفر- روز اشتغال ایجاد ‌می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک‌هزار و ۷۰۰ کارگاه سنتی، ۷۵ کارگاه نیمه صنعتی و ۳۲ کارخانه صنعتی تولید گلاب، عرقیات گیاهی، اسانس و عطر گل محمدی در شهرستان کاشان فعالیت می‌کنند، از افزایش ۲ برابری ظرفیت سطح زیر کشت گل محمدی در دوره خدمت دولت تدبیر و امید خبر داد.

به گفته خاندایی، کاشان امسال به علت افزایش نزولات جوی و همچنین شرایط بسیار مناسب آب و هوایی و تولید گل محمدی شرایط بهتری به نسبت سال‌های گذشته دارد؛ به طوری که بنابر پیش‌بینی کارشناسان، بین ۳۰ تا ۵۰ درصد برداشت محصول بیش از سال گذشته خواهد بود.

وی با اشاره به ۳۰۱ میلیون دلار صادرات کاشان در سال گذشته به خارج از کشور اضافه کرد: گل، گلاب، عرقیات گیاهی و اسانس از جمله این محصولات صادراتی بوده است.

خاندایی به بهره‌مندی بخش بزرگی از گلابگیران صنعتی شهرستان کاشان از تسهیلات دولتی اشاره کرد و گفت: قرار است به واحدهای صنعتی و تولیدی آسیب دیده ناشی از شیوع کرونا که با دولت همکاری کردند و تعدیل نیرو نداشتند، تسهیلاتی در اختیارشان قرار گیرد.

قیمت هر کیلوگرم گل محمدی سال گذشته در شهرستان کاشان بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار ریال قیمت‌گذاری شده بود.


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *