آبفا و بی‌آبی کاشان

مدیرعامل آبفای کاشان پس از بروز حادثه خط اصلی انتقال آب و سرازیر شدن سیل در گودی‌های مسکن ملی اظهار تأسف کرد و به تبع آن روز گذشته مدیر روابط عمومی همین سازمان دلایل قطعی آب مناطقی از شهر قمصر را این گونه اعلام کرده که چون آب محدود و مصرف کننده زیاد است بنابراین آب قطع می‌شود؛ از کرامات شیخ ما این است، شیره را خورد و گفت شیرین است!

شهر قمصر از چندین دهه گذشته به عنوان شهر توریستی شناخته می‌شود.  مدیران وقت آبفا برای احداث شبکه جمع‌آوری فاضلاب از همین توجیه استفاده کرده و توانستند اعتبارات دولتی مورد نیاز را جذب نمایند. پس از آن سرمایه‌ای بسیاری زیر خاک رفت تا شبکه جمع‌آوری و تصفیه‌خانه فاضلاب احداث شود. پس از آن برای تصفیه خانه راه دسترسی کشیده شد. آیا همۀ این کارها برای شهری انجام شده است که برای تأمین آب شهروندان و میهمانان آن هیچ پیش‌بینی نشده است؟! کار به جایی برسد که حضور مهمان و توریست در یک روز جمعه باعث قطعی آب شهر شود؟! 

مدیر روابط عمومی آبفا اعلام کرده مصرف آب شهر قمصر در روز جمعه 65 لیتر است در صورتی که تأمین آن چیزی حدود 50 لیتر در ثانیه است. آیا آبفا نمی‌تواند از ذخیره آب در بقیه روزهای هفته که مصرف شهروندان محدود است آبروداری کرده و مشکل پنج‌شنبه و جمعه این شهر توریستی را حل کند؟!

تازه این در حالی است که آبفا برای جیب مهمانان هر شهر هم نقشه کشیده است. قیمت آب را برای مهمان بالاتر برده که چنانچه کسی صرفاً برای پنج‌شنبه و جمعه به روستا و شهرهای اطراف پناه ببرد به عنوان سکونت غیردائم محسوب شده و مبلغ بیشتری پرداخت کند. مردم خواسته یا ناخواسته تن به همۀ این اجبارها می‌دهند ولی ظلم است که همچنان از جرعه‌ای آب دریغ شده و مردم در سختی و عذاب قرار گیرند.

مشابه این موضوع برای برزک و رحق اتفاق افتاده است. آب گاه و بی‌گاه قطع می‌شود. پاسخ آبفا در برابر اعتراضات مردم این است که آب نیست! مردم باید منبع آب روستا و شهر را مشخص نمایند تا آبفا آن را داخل لوله کرده و تحویل خودشان بدهد و بهای آن را بگیرد. گویا همه چیز مستلزم یاری همسایه‌هایست! اگر قرار است مردم خودشان آب شرب مورد نیاز خودشان را تأمین کنند نقش آبفا کجاست؟ قطع مکرر آب در شهرهایی که آبفا به دنبال حفر چاه است این شائبه را تقویت کرده که هدف ایجاد تنش‌های محلی و فشار به مردم است! 

پیرزن و پیرمرد روستایی هر ماه حقوق مدیرعامل، مدیران و کارشناسان آبفا را از طریق پرداخت قبض‌های آب می‌پردازند تا مسائل و مشکلات مردم به درستی بررسی شده و برای حل آن راه کارشناسی و همه‌جانبه اندیشیده شود. این یک حقوق متقابل است. همان‌طور که آبفا برای دریافت آب‌بها یک روز درنگ نمی‌کند آیا خود را در مقابل حقوق مردم مسئول می‌داند یا صرفاً به اظهار تأسف بسنده خواهد کرد؟!


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *