- شناسه خبر : 16904
احمد کامرانی از متهمان ترور شاه در کاخ مرمر درگذشت
وصیت نامه کامرانی: در سپیده دم دفنم کنید، 300 میلیون تومان برای امور خیریه هزینه کنید
به گزارش پایگاه خبری اهل کاشانم، در اعلامیه فوت مرحوم احمد کامرانی که متن وصیت نامه وی است آمده مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان به جای مراسم ختم و هفتم برای امور خیریه هزینه شد. متن وصیت نامه در اعلامیه اش به شرح ذیل است:
اینجانب احمد کامرانی ش.ش ۷۷۱ صادره از کاشان به تاریخ ۵/۳/ ۱۴۰۱ که در ۸۲ سالگی به سال شمسی هستم از منسوبین خودم می خواهم که برای دفنم، دعوت برای تشییع جنازه به عمل نیاید و سپیده دم مرا به خاک سپارند.
و مراسم ختم و هفت و غیره و آنچه مرسوم است برگزار نگردد و هزینه آن به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان به سالمندان گلابچی پرداخت گردد و مبلغ ۵۰ میلیون تومان هم برای نیازمندان سالمند محله صدره سرفره تعیین می نمایم.

احمد کامرانی چه کسی بود؟
احمد کامرانی متولد ۱۳۱۸ کاشان بود. او دوست دوران تحصیل و بچه محل رضا شمسآبادی سرباز گارد شاهنشاهی بود که ترور نافرجام محمدرضا پهلوی را انجام داد. کامرانی به سبب دوستی نزدیک با شمسآبادی از برنامه وی برای ترور آگاه بود؛ ترور نافرجام شاه در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۴۴ توسط شمس آبادی رقم خورد. سربازی که در کاخ مرمر آتش رگبار به روی محمدرضا پهلوی گشود و خود نیز جانش را از دست داد.
پس از این حادثه ۱۴ نفراز جمله گروه مارکسیستی نیکخواه دستگیر شدند، احمد کامرانی نیز به عنوان یکی از عوامل اصلی دستگیر شد به اعدام محکوم شد؛ کامرانی در هشتمین جلسه دادگاه نظامی در دفاع از خود با اشاره به شکنجه ها اظهار داشت: «مرا به تهران آوردند در جایی لخت کردند، پنج-شش نفری مرا زیاد زدند و تهدید نمودند و مطالب ناراحت کننده ای بیان داشتند و در یک چنین حالتی مطالب پرونده و اعترافات من به رشته تحریر درآمد”
احمد کامرانی در دادگاه بدوی (در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۴۴) به اعدام محکوم میشود. این رأی در دادگاه تجدید نظر (به تاریخ ۲۴ آذر) تأیید شده، اما طی فرجامخواهی در ۵ دی ۱۳۴۴ حکم وی به حبس ابد تبدیل میشود. کامرانی به مناسبت جشنهای دو هزار و پانصدمین سال شاهنشاهی مورد عفو قرار گرفته و در ۲۰ آبان ۱۳۵۰ از زندان رهایی مییابد.

احمد کامرانی پس ز آزادی به کاشان بازگشت به پیشه یخچال سازی در کوچه پشت زندان مشغول بود.
سرانجام ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه بامداد ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ قلب کامرانی از تپش ایستاد و بنابر وصیتش سپیده دم چهارشنبه ۱۲ مرداد در مزار دشت افروز کاشان به خاک سپرده شد.

نکته ای که قابل ذکراست در تمام این سالها احمد کامرانی به عنوان یکی از شخصیت های کاشانی بود که می توانست برای بیان بخشی از تاریخ معاصر کشور و کاشان همواره از خاطراتش در زادگاهش استفاده شود ولی به هر دلیلی ایشان دربین عامه مردم ناشناخته ماند.
محسن کاظمی پژوهشگر تاریخ انقلاب تمام خاطرات خود را به دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری جمع آوری کرده و کتابش آماده انتشار است. همچنین کتاب ” ترور شاه، حادثه کاخ مرمر بر اساس اسناد” نیز در سال های قبل به چاپ رسیده است.

مهدی
آگوست 5, 2022
ای کاش امثال مرحوم کامرانی دردوران انقلاب زندگی میکردندواصلاتمامی انقلابیون دردوران انقلاب به دنیامی آمدندوماوتمام اقشارمشقت کشیده دردوران شاه سابق زندگی میکردیم اصلا این دوران باب رضایت من ومردمی که زیرخط فقرندنیست بابابه کی قسم ماله شدیم
گاگول
آگوست 6, 2022
چه خوب تو زندان قصر کت شلوار کراوات کفش ورنی ادوکلن و چیزهای دیگه هم می دادند . میشه حقوق و مزایا و حق ماموریت و پاداش زندانیان را هم بنویسید
آگوست 6, 2022
خیلی دوست داشتم ازش بپرسم الان چی دوست نداری کسی رو ترور کنی؟؟ یا اینکه در مورد برگشت شاه ازش بپرسم اگه برگردی ب عقب بازم همچین اشتباهی رو تکرار میکنی ؟؟
آگوست 7, 2022
این داستانش خیلی مفصله.که چطورشدبخشیده شد.چطورکسب وکارش روراه انداخت وووووو.
آزاده
آگوست 7, 2022
فراموش کردید که بگویید شاه سرمایه اولیه کسب و کار به وی داد ...
آزاده آزادفر
آگوست 7, 2022
فراموش کردید که بگویید شاه سرمایه اولیه کسب و کار به وی داد . آری همچین شاهی داشتیم
زهرا سادات هلي
آگوست 9, 2022
چرا مردم ما عادت به داستان سرايي دارند وقتي هيچ اطلاعاتي ندارند و اصلا نمي دونن ماجرا چي بوده ! وقتي خود مرحوم نه در زمان قبل و بعد انقلاب حاضر نبوده با كسي در اين مورد صحبت كنه ، چرا فكر مي كنيد اطلاعاتتون در اين مورد بيشتر اون مرحوم بوده !!!؟
آگوست 10, 2022
صد البته به دلائل واضح و روشن در این دوران گوشه ی ازت گزیدند و در هیچ پست و مقامی مشغول نشدند ، لازم است برای این انتخاب بسیار تامل کنید!!!!!!!