انتشار فیلم زورگیری در کاشان؛

آقایان! مردم! کاشان، پایتخت نشود

یادداشت وارده**

چندی است که کلیپ‌های زورگیری در تهران به یکی از بخش‌های نسبتا ثابت فضای مجازی تبدیل شده است.این موضوع آنقدر تکرار شد، که نیروی انتظامی پایتخت را ناگزیر به اعلام گشت‌های مقابله با آن کرد.دو نکته‌ای که در اغلب این کلیپ‌ها، مشهود بود اعتماد به نفس بالای زورگیران و انفعال مردم در قبال آنها بود.

««ضرب و شتم سرنشین خودرو»، گذاشتن قمه روی گلوی راننده زن»، «تعقیب خودرو و سرقت در زمان ترافیک» و…تنها نمونه‌هایی از تیتر این زورگیری‌های متعدد در کلانشهر تهران بوده است.گرچه خبر دستگیری اکثر مجرمان در مدت زمان کوتاهی اعلام شد؛ اما حس ناخوشایند حاصل از تماشای این تصاویر ما را رها نمی‌کرد تا آنکه انتشار فیلمی با عنوان زورگیری چند نفر از یک جوان در بلوار مطهری کاشان بر این احساس اضافه کرد..

با گذشت یک هفته از انتشار این کلیپ در فضای مجازی در کاشان تاکنون هیچ مسئولی واکنشی به این موضوع نداشته است، اما فارغ از اصالت و زمان و مکان ادعا شده در مورد این کلیپ، آنچه مهم به نظر می‌رسد حسی است که جامعه با مشاهده آن پیدا می‌کند.

 چنانکه بارها گفته شده، «احساس امنیت» از خودِ امنیت مهم‌تر است؛ اشتباه نشود! موضوع فریب خویش و یا پاک کردن صورت مسئله از طریق مقابله با انتشار چنین کلیپ‌هایی نیست؛ بلکه چنین تصاویری، اتفاقا تلنگری است که متولیان و جامعه نسبت به جلوگیری از رشد آن هوشیار باشند.

شاید مطرح شود یک یا چند کلیپ مگر می‌تواند بیانگر افزایش یک بزه در شهری مانند کاشان در مقایسه با برخی کلانشهرها باشد؟ یقینا نمی‌تواند! کاشان، قادر نیست تهران یا برخی شهرهای دیگر باشد. امنیت در دارالمومنین بواسطه بافت بومی، اعتقادات مذهبی فراگیر و مناسبات اجتماعی پررنگ در آن جزو ویژگی‌های درونی و ذاتی‌اش است؛ شاخصه‌ای که البته در سال‌ها و دهه‌های اخیر به دلیل موج مهاجرت‌پذیری و البته علل اقتصادی وضعیت گذشته را ندارد.

واقعیتی که آمارها هم حکایت از آن دارند؛ چنانکه فرمانده انتظامی کاشان در آخرین نشست شورای اداری شهرستان از افزایش 5 درصدی سرقت در پنج ماه نخست سال جاری خبر داده و به افزایش 53 درصدی دستگیری اراذل و اوباش در این مدت اشاره کرده است.

حال باید چه کرد؟! وظیفه متولیان حفظ نظم و امنیت عمومی که مشخص است: شناسایی سریع و دستگیری متخلفان؛ و پس از دستگیری و رسیدگی عادلانه به جرم، جامعه انتظار صدور احکام بازدارنده برای مجرمان دارد.

اما همین کافی است؟ قطعا نه! جامعه‌ای که به دلایل مختلف نسبت به وقوع جرم آن هم از نوع زورگیری بی‌تفاوت شده و عکس‌العمل عمومی تنها روشن شدن لنز دوربین تلفن‌های همراه است، بستری برای دزدی آسوده زورگیران می‌شود.

شاید برای بازگرداندن خیال راحت به شهروندان در برخی نقاط راه دشواری در پیش باشد اما قضیه کاشان بسیار متفاوت است.به شرط آنکه مسئولان و شهروندان با تصمیمات درست و متعهدانه به وظایف خود عمل کنند.


    (2) (0)

    شهریور 22, 1401

    هی افغانی و غریب راه بدید کار و خونه بهشون بدید میش همین.چقدر افغانی تو کاشون واطراف زیاد.فکری باید بکنن

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *