- شناسه خبر : 14162
تازیانه زیر ساختها بر پیکره سرانه مطالعه در کاشان، ۸۰ درصد مردم به کتابخانه دسترسی ندارند
به گزارش پایگاه خبری اهل کاشانم، موضوع کتاب و کتابخوانی در جوامع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چراکه ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی باعث می شود تا بسیاری از دغدغههای فرهنگی و اجتماعی جوامع کاسته و از طرف دیگر نیز سلامت جامعه تضمین میشود.
توسعه کتاب و کتابخوانی نیازمند وجود زیرساختهای لازم است چراکه با وجود زیرساختهای لازم و وجود مکانی آرام جهت مطالعه دوستداران به کتاب و کتابخوانی رغبت بیشتری برای حضور در کتابخانهها دارند.
هفته کتاب و کتابخوانی با همه فراز و نشیبها در کاشان اجرایی شد اما آنچه که امروز اهمیت دارد آن است که کاشان از نظر زیرساختی حوزه کتاب و کتابخوانی در سطح مطلوبیت نیست و از این رو لازم است مسئولان بیش از پیش تلاش کنند.
امیر هلاکویی در گفتوگو با پایگاه خبری اهل کاشانم با بیان اینکه متاسفانه مردم ما نه علاقه و نه عادت به مطالعه دارند، اظهار داشت: مردم ما هنوز به این نتیجه نرسیدند که مطالعه میتواند در سبک زندگی آنان تاثیرگذار باشد و از این رو از کتاب استقبال شایستهای انجام نمیدهد.
وی با بیان اینکه فرهنگ را باورهای نهادینه شده رفتارساز میدانند، افزود: قدیمیهای ما بیشتر افکار محور بوده و کتاب میخواندند اما امروز به این شکل نیست و بیشتر به سمت رفتارهای سلبریتی محور رفته است و با یک حرکت سلبریتی این حرکت در کل کشور فراگیر میشود.
مدیرکل اداره کتابخانههای استان اصفهان با بیان اینکه سه حوزه اصلی عملکردی داریم، ابراز داشت: نخستین حوزه انگیزه است و به این معنی است که مردم ارزش کتاب، علم و دانش را بدانند و به کتاب نه به عنوان یک کالای تشریفاتی بلکه راهی برای برون رفت از مشکلات بدانند.
وی با بیان اینکه باید مردم به این نتیجه برسند که با مراجعه به کتاب میتوان مشکلات در هر حوزه را برطرف کرد، گفت: کتابخانههای عمومی با گذشته تغییر کرده است و به باشگاههای فرهنگی تبدیل شده است و گروههای فرهنگی، نقد و بررسی کتاب، قصه گویی، برنامههای ویژه کودکان و نوجوانان و دیگر اقدامات در نظر گرفته شده است.
هلاکویی با بیان اینکه با وجود شیوع کرونا 22هزار عنوان برنامه در نیمه نخست سال جاری در کتابخانههای استان اصفهان اجرایی شده است، تصریح کرد: شهرستان کاشان نیز در این زمینه از شهرستانهای شاخص بوده است و حوزه دوم نیز ایجاد دسترسی است.
وی با بیان اینکه آخرین آمایش سرزمینی نشان داده که 80 درصد مردم به کتابخانه دسترسی ندارند، افزود: در همین شهرستان کاشان بر اساس مصوبات به ازای هر 100 نفر باید هشت متر مربع فضای مفید مطالعاتی وجود داشته باشد که این عدد در شهر کاشان 2.5 متر است و نشان میدهد این کتابخانه و فضا در اختیار مردم نیست.
وی با بیان اینکه 50 باب کتابخانه طی سه سال اخیر در استان اصفهان و یک باب کتابخانه در شهرستان کاشان افتتاح شده است، تاکید کرد: این کتابخانه افتتاح شده به همت خیران افتتاح شده و انتظار داریم تا مسئولان و خیران پای کار بیایند و در این زمینه اقدامات قابل توجهی صورت پذیرد چراکه فضای کتابخانه با سایر حوزههای فرهنگی فرق دارد و به تمام طیف های سنی خدمات فرهنگی ارائه میشود.
مدیرکل اداره کتابخانههای استان اصفهان از وجود چهار میلیون جلد کتاب در کتابخانههای استان اصفهان و 280هزار جلد کتاب در کتابخانههای شهرستان کاشان خبر داد و ابراز داشت: حوزه سوم نیز ایجاد مهارت است و بدین معنی است که از زمان انتخاب کتاب تا چکیده نویسی آموزشهای لازم توسط کتابخانهها ارائه میشود.
هلاکویی با بیان اینکه کتابخانههای عمومی بیگانه با شهرداری و شورای شهر نیست، گفت: هیئت امنا، دبیرخانهها و انجمنها ارکان کتابخانهها هستند و قطعا اگر همدلی میان ارکان مدیریت شهری و شورای شهر و کتابخانهها ایجاد شد منشاء خیر و برکت شده است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان دارای بیشترین کتاب در کشور است، گفت: با توجه به افزایش قیمت کتاب و کاغذ طرح تذکر کتاب در استان اصفهان راهاندازی و 500هزار جلد کتاب که به اندازه کتابهای یک استان بوده در قالب این طرح به کتابخانههای عمومی استان اصفهان اهدا شد.
زینب سادات واسعی نیز در گفتوگو با پایگاه خبری اهل کاشانم، ضمن اشاره به کتابخانههای فعال در شهرستان کاشان اظهار داشت: کاشان دارای جمعیت به نسبت جوانی است اما از کتابخانه عمومی لازم برخوردار نیست به نحوی که کتابخانههای مشارکتی و دیگر کتابخانهها نیز کفاف جمعیت کاشان را نمیدهد.
وی با بیان اینکه 20هزار کتاب کودک در تابستان 98 به امانت برده شد، افزود: به واسطه اجرای فرهنگی و حضور در مناطق مختلف اعضای کتابخانهها افزایش قابل توجهی داشت اما کرونا باعث شد تا آمار کتابخانهها کاهش پیدا کند.
رئیس اداره کتابخانههای شهرستان کاشان با بیان اینکه فراهم شدن کتابخانه برای شهروندان از نیازهای اساسی است، ابراز داشت: کتابخانه لتحر کاشان نیاز آن منطقه است و لازم است همت مسئولان در تکمیل آن کتابخانه باشد.
وی با بیان اینکه کاشان حداقل به چهار کتابخانه عمومی دیگر نیاز دارد، گفت: لازم است تا علاوه بر مسئولان، خیران نیز در این زمینه حضور پیدا کنند و برای مردم و شهروندان منشاء خیر و برکت باشند و بتوانند از زیرساخت فرهنگی مناسب بهرهمند شوند.
کتابی
آبان 13, 1401
این هلاکویی اصلا تو عمرش کتاب نخونده و فقط به اخراج کتایداران اصفهان میادرت دارد. اصلا اهل کتاب نیست