توضیحات عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان؛

خود ماکارونی مسمومیت غذایی ایجاد نمی‌کند اما شرایط بد نگهداری آن می‌تواند باعث ایجاد عفونت یا مسمومیت‌هایی شود

در پی افزایش نگرانی‌ها درباره مسمومیت غذایی ناشی از ماکارونی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان توضیحاتی در این خصوص را ارائه کرد.

به گزارش اهل کاشانم و نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دکتر رضا شرافتی، با اشاره به اخبار منتشر شده در این خصوص در فضای مجازی، گفت: خود ماکارونی مسمومیت غذایی ایجاد نمی‌کند. اما شرایط نگهداری نامطلوب و آلودگی تقاطعی غذاها می‌تواند باعث آلوده شدن آنها به باکتری ها و رشدشان شود که نهایتا سبب عفونت ویا مسمومیت غذایی می شود.

وی، به خطر مسمومیت ناشی از باکتری باسیلوس سرئوس در ماکارونی اشاره کرد و افزود: این نوع مسمومیت غذایی معمولاً به دلیل نگهداری نامناسب یا آلودگی‌های تقاطعی پس از پخت به وجود می‌آید. رعایت شرایط نگهداری مناسب (شرایط یخچالی) و گرم کردن مجدد صحیح می‌تواند به جلوگیری از این مشکلات کمک کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، همچنین به نکات بهداشتی در نگهداری ماکارونی پس از پخت اشاره کرد و ادامه داد: باقی مانده ماکارونی پخته شده جهت مصرف مجدد باید در شرایط یخچالی نگهداری شود و پس از خارج کردن از یخچال، حتماً باید حرارت‌دهی مجدد انجام شود. در غیر این صورت، باکتری‌ها و سموم تولید شده توسط آنها ممکن است منجر به مسمومیت غذایی شود.

وی، با اشاره به اینکه بعد از یک ساعت از پخت ماکارونی بایستی در یخچال نگهداری شود، تصریح کرد: غذای پخت شده را نبایستی بیش از یک روز در یخچال نگهداری کرد.

 وی در ادامه تأکید کرد: مصرف‌کنندگان باید به دو آرم “سیب سلامت” و “استاندارد ملی ایران” در هنگام خرید ماکارونی توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی اظهار داشت: ماکارونی‌های فله‌ای که فاقد این نشان‌ها هستند، ممکن است خطراتی برای سلامت مصرف‌کنندگان به همراه داشته باشند. بنابراین، توصیه می‌شود از خرید این نوع ماکارونی‌ها خودداری شود.

دکتر شرافتی در پایان، بر اهمیت توجه به نکات بهداشتی و استاندارد در خرید و نگهداری مواد غذایی تأکید کرد و از مردم خواست تا با رعایت این نکات، سلامت خود و خانواده‌هایشان را تضمین کنند.

@ahlekashanam


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *