گفت‌وگو با مدیر سابق امور منابع آب کاشان

کشاورزی کاشان از حالت سنتی خارج نشود طی چند سال آینده از بین خواهد رفت

مدیر سابق امور منابع آب کاشان در گفت‌وگو «زنده» با صفحه اینستاگرامی «روزنامه کاشان» به تشریح وضعیت بی‌آبی دشت کاشان پرداخت ولی از تخصیص آب برای شهرک پرورش ماهیان زینتی دفاع کرد.


حسن جوکاری گفت: وقتی از باغات راوند بازدید کنید کشاورزان باغات خود را به چند قسمت تقسیم کرده و ناچارند تنها بخشی از آن را آبیاری کرده و شاهد خشک شدن بخش دیگر هستند. اکنون کشاورز به این باور رسیده چنانچه برداشت آب را محدود نکند در چند سال آینده کل باغ را از دست خواهد داد.

وی افزود: آبفا کاشان در همین چند سال اخیر 10 حلقه چاه اضطراری حفر کرده به امید آن که 100 لیتر بر ثانیه برداشت کند ولی موفقیتی به دست نیاورده است. حداکثر 70 لیتر در ثانیه از مجموع 10 حلقه چاه به دست نیامده است! این نشان می‌دهد واقعاً پتانسیل آبی منطقه ضعیف است.

جوکاری گفت: اگر کشاورزی کاشان از حالت سنتی خارج نشود طی چند سال آینده و به صورت خودکار از بین خواهد رفت! آبی نخواهد بود که بتواند باغ خود را سبز نگاه دارد و الان کشاورز شخصاً با توجه به وضعیت آبدهی چاه کشاورزی به این موضوع پی برده است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا مدیریت منابع آب کاشان با وجود بحران آب مجوز تخصیص آب برای پرورش ماهیان زینتی صادر کرده است گفت: تخصیص آب از منابع زیرزمینی در مناطق ممنوعه برای کشاورزی صفر است ولی برای صنعت این گونه نیست، برای صنعت تخصیص جزئی وجود دارد. مثلاً برای کاشان حدود 50-40 لیتر در ثانیه است. صرفاً برای صنعت است و با توجه به این که پرورش ماهیان زینتی به عنوان صنعت مدنظر قرار گرفت، مجوز صادر شد.

مدیر سابق امور منابع کاشان در توضیح صنعتی بودن پرورش ماهیان زینتی گفت: ابتدا جهاد کشاورزی قبول نمی‌کرد که پرورش ماهیان زینتی را به عنوان صنعت در نظر گرفته و مجوز صادر کند ولی پس از یک پروسه طولانی این کار انجام شد و در نهایت به عنوان صنعتی مجوز گرفت.
جوکاری گفت: من با فعالیت آن مجموعه به عنوان یک استثنا موافق هستم. طبق صحبتی که آن موقع مطرح بود راه‌اندازی شهرک ماهیان صنعتی بالای صدلیتر در ثانیه آب می‌خواهد. امور منابع آب تنها برای 20-10 لیتر آن مجوز داد. قرار شد بقیه از طریق خرید چاه کشاورزی تأمین شود و متقاضیان چاره‌ای جز این کار ندارند.

وی تصریح کرد: پرورش ماهیان زینتی یک صنعت ارزشمند است. با تأمین یک مقدار جزئی و منطقی آب می‌توان صنعت ارزشمندی راه‌اندازی کرد و کار بزرگی انجام داد. کاشان ناچار است با مشکلات بی‌آبی که با آن مواجه است به سمت صنعت گام بردارد. در واقع ناچار هستیم کشاورزی را محدود کرده و صنعت را تقویت کنیم.

جوکاری افزود: وقتی از راوند بازدید کنید از ده خانه، سه خانه به پرورش ماهیان زینتی اشتغال دارند و این کار به لحاظ مسائل بهداشتی برای مردم آن منطقه خطرناک است و لازم بود ساماندهی شود.


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *