سرنخ اتفاقات قطار گردشگری

چوب حراج بر آبروی شهر و اعتماد عمومی

عبدالمجید رفیعی برزکی

اظهار نظر فرماندار کاشان در خصوص رفتار اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان در مواجهه با مهمانان قطار گردشگری و انتشار آن در «رسانۀ اهل کاشانم» با هجمه‌ای از انتقادات کاربران فضای مجازی مواجه شد.

مرور نظرات کاربران در «کامنت»های صحبت‌های فرماندار به وضوح بیانگر متوسط افکار عمومی نسبت به متولیان امر است ولی واقعیت ماجرا چیست و مشکل کدام است؟! آیا آن طور که فرماندار می‌گوید لجاجتی در کار است؟ آیا اعضای تور قطار گردشگری، فرهنگ شهر میزبان را رعایت نکرده‌اند یا رفتار اعضای ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» محل اشکال و خارج از عرف بوده است؟ یا هیچکدام از این‌ها نیست و موضوع چیز دیگری است؟!

مواردی از این دست در کاشان برای نخستین بار نیست و شوربختانه تجربه نشان داده است آخرین بار نیز نخواهد بود و کاملاً مسبوق به سابقه است. همین چند وقت پیش «کاشان» در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری صدر اخبار ایران و جهان قرار گرفت؛ همان‌جا که محمد جواد ظریف در مواجهه با تعدادی محدود که قصد برهم زدن جلسه تبلیغاتی و انتخاباتی داشتند کُت از تن بیرون کرد و حرف‌های زد که دستاویز رسانه‌های داخلی و خارجی شد تا چهرۀ کاشان و مردم این شهر را در اخلال و قانون‌شکنی در منظر دوست و دشمن سیاه کرده و تیره و تار جلوه دهد.

باز کمی قبل‌تر «منصور فرجی» مدیر وقت حوزه‌های علمیه کاشان بر سر منبر فریاد برآورد و «کاشان» را در صدر اخبار ایران و جهان نشاند که در برخی از خانه‌های سنتی کاشان -دور از جان شما- «شراب» سرو می‌شود و به همین سادگی آبروی دارالمومنین کاشان را بر باد داد.

باز کمی قبل‌تر جنجال بر سر ویدیویی تبلیغاتی یک شرکت دارای مجوز در یکی از خانه‌های سنتی کاشان که درآمد آن در جهت نگهداری کودکان بی‌سرپرست صرف می‌شود کاشان را سر زبان‌ها انداخت که ایهاالناس چه نشسته‌اید که فسق و فجور -دور از جان شما- سراسر شهر دارالمومنین کاشان را فرا گرفته است.

آیا بیان مصادیقی از این دست کفایت می‌کند یا باز با مثال‌های دیگر وضعیت آشفته شهر را مرور کنیم؟ حتماً به خاطر دارید نحوۀ مواجهه تعدادی محدود به حضور یک بازیگر خانم در کاشان چه قدر در داخل و خارج سر و صدا راه انداخت و هنرمندان را در دفاع از این خانم به موضع‌گیری واداشت و باز کاشان را سر خط خبرها کرد!

ساده‌انگارانه است چنین اتفاقاتی را ناشی از اقدامات افرادی بدانیم که صرفاً به واسطۀ اعتقادات مذهبی و داوطلبانه در مجموعه‌ای به نام «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» گرد آمده‌اند تا بر اساس مبانی اعتقادی خود ادای تکلیف نمایند؛ که البته در جای خود ضروری و زحمات ایشان قابل تقدیر است.

بدون تردید سرنخ این دست از اقدامات به اتاق‌های فکری می‌رسد که شناسایی و توقف آن توسط مسئولین ارشد شهرستان کار سختی نیست ولی قطعاً مطالبۀ اصلی مردم شهر و شهرستان شناسایی این گونه افراد نیست؛ افرادی که آگاهانه یا از روی ناآگاهی به سادگی بر اعتبار مردم کاشان در فضای رسانه‌ای و مجازی چوب حراج زده و آبروی شهر و مردم شهر را در منظر داخلی و خارجی به بازی گرفته و اعتبار و اعتماد عمومی را قربانی می‌کنند.

مردم می‌پرسند چرا گره‌ای که به آسانی با سرانگشت تدبیر باز می‌شود بایستی با دندان لجاجت گشود ولی اگر لجاجتی اتفاق افتاده کجاست و در کدام سطح است؟! آیا بهتر نیست «اجرا» یا «عدم اجرای برنامه‌ای» و «حضور» یا «عدم حضور فرد یا افرادی» در شهرستان در همان سطح ارشد و مدیریتی شهرستان به جمع‌بندی و نتیجه رسیده تا ناچار نشوند این گونه مسائل را به کف جامعه برده و هزینه‌ای هنگفت بر جامعه تحمیل نمایند؟!

@ahlekashanam


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *