اهل کاشانم گزارش می‌دهد:

چرا شیوع موج بعدی ویروس کرونا خطرناک است؟

حدود یک سال است که از شیوع ویروس کرونا در کشور می گذرد. منطقه کاشان از همان ابتدای اپیدمی در کشور درگیر این ویروس بوده است و کماکان این درگیری ادامه دارد. طی ماه های گذشته کاشان پیک های مختلفی از شیوع ویروس را پشت سر گذاشت و تعداد زیادی از همشهریان کاشانی گرفتار و متاسفانه برخی از شهروندان منطقه کاشان نیز جان خود را در اثر ابتلا به این ویروس منحوس از دست دادند.


و حال در آخرین ماه های قرن حاضر آنچه که بیش از پیش در نزد مسئولین و کادر بهداشتی و درمانی احساس خطر می شود شیوع موج بعدی ویروس در منطقه است که به گفته تمام آگاهان این حوزه در صورت شیوع موج بعدی ممکن است خطرات زیادی شهروندان و کل جامعه را تهدید کند.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتگو با پایگاه خبری اهل کاشانم با اشاره به اینکه در شیوع کرونا دو عامل رفتار ویروس و رفتار ما به عنوان اعضای جامعه تاثیرگذار است، اظهار داشت: رفتار ویروس قابل پیش بینی نیست و تغییرات ژنتیکی مختلف در ویروس موید این مطلب است که نمی توان پیش بینی خاصی از ویروس داشت ولی ما به عنوان افرادی از جامعه باید به گونه ای رفتار کنیم که بتوانیم در این جنگ نابرابر که هیچ شناختی از ویروس نداریم، آنرا شکست دهیم.


وی با بیان اینکه اگر رفتار ما به گونه ای باشد که شرایط را برای حمله ویروس آماده کند، موج های بعدی شدیدتر است، ابراز داشت: ولی اگر بتوانیم با کمک و وحدت رویه زنجیره انتقال ویروس را بشکنیم، امید است که شاهد شکست کرونا باشیم.


محمد حاجی جعفری با اشاره به اینکه تاکنون هیج داروی قطعی برای درمان این ویروس معرفی نشده و واکسن نیز تاکنون عملیاتی نشده است، تصریح کرد: منابع ما هم از لحاظ دارو و هم منابع انسانی بسیار محدود است.


وی با بیان اینکه کادر بهداشتی و درمانی در طول حدود یکسال گذشته بسیار خسته شده اند، خاطرنشان کرد: درست است که کادر درمان تاکنون تمام تلاش خود را برای مبارزه با این ویروس انجام داده و از جان مایه گذاشته اند ولی نباید کادر درمان برای همیشه تمام هست و نیست خود را پای این بیماری بریزند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در گفتگو با پایگاه خبری اهل کاشانم با اشاره به اینکه هر جهش ویروس کرونا می تواند قابلیت هایی به این ویروس اضافه کند، اظهار داشت: این قابلیت ها می تواند در افزایش قدرت سرایت و یا مرگ و میر باشد.

وی با بیان اینکه ممکن است در پیک های بعدی شیوع ویروس کرونا با رفتارهای متفاوتی از ویروس مواجه شویم، ابراز داشت: هرگونه جهش در ویروس کرونا می تواند رفتارهای متفاوتی را در ویروس ایجاد کند.

مهدی دلاوری با اشاره به اینکه بیش از یکسال از تولد این ویروس در سطح جهان گذشته است، تصریح کرد: پیک های بعدی ویروس متاثر از جهش هایی است که در ویروس در این مدت رخ داده است و این موضوع خطرناک است.

وی افزود: در کل ما دو نگرانی در حال حاضر داریم که یکی مربوط به ورود ویروس های جهش یافته از سایر کشورهاست و دیگری جهش های رخ داده در ویروس در داخل کشور است.

ویروس کرونا همچنان در سطح شهرها و روستاهای منطقه کاشان وجود دارد و آمار ابتلا و بستری روزانه شهروندان کاشانی دلیلی بر این مدعاست.

درست است که شیوع طولانی مدت این ویروس باعث شده است که برخی از مردم از شرایط کنونی خسته و عده ای از مسئولین هم با بعضی از بازگشایی ها باعث شده اند که بی تفاوتی ها نسبت به شرایط کنونی بیشتر شود ولی باید این نکته را در نظر داشت که ممکن است با ادامه این شرایط احتمالا شاهد موج بعدی شیوع ویروس کرونا باشیم‌.

با این شرایط ممکن است دولت مجبور به اعمال برخی از محدودیت ها شود که بیشترین آسیب این محدودیت ها متوجه اصناف و صاحبان مشاغل خواهد بود.

یک استاد دانشگاه علوم پزشکی کاشان و متخصص بیماری های عفونی نیز در گفتگو با پایگاه خبری اهل کاشانم با اشاره به اینکه در اسفند و فروردین گذشته عده ای از شهروندان به کرونا مبتلا شده اند و ایمنی بدن آنها در مقابل این ویروس پایین آمده است، اظهار داشت: در صورت شیوع مجدد ویروس کرونا و پیک بعدی ممکن است این افراد مجددا مبتلا شوند.

وی با بیان اینکه جهش های کنونی ویروس نشان داده است که قدرت سرایت ویروس کرونا بیشتر و افراد با سن کمتر را هم مبتلا می کند، ابراز داشت: متاسفانه برخی از مردم و مسئولین هم نسبت به شرایط کنونی بی تفاوت شده اند و در صورتیکه تصمیمات مسئولین ناکارآمد و بی تفاوتی رفتاری مردم افزایش یابد احتمال شیوع پیک بعدی کرونا است.

مائده نجفی زاده با اشاره به افزایش موارد ابتلا و بستری بیماران کرونایی طی روزهای اخیر نسبت به مدت زمان مشابه در ماه گذشته تصریح کرد: البته در طول ماه های گذشته کسب و کار و شرایط اقتصادی مردم بسیار در تنگنا قرار گرفته است و این موضوع باعث شده است که شرایط معیشتی سختی برای برخی همشهریان ایجاد شود و باید حمایت های لازم از آنها انجام شود.

وی با اشاره به اینکه مجموعه این اتفاقات ممکن است موج بعدی شیوع ویروس کرونا را با شرایط شدیدتری برای مردم و کادر درمان مواجه کند، ادامه داد: درست است که نمی توان محدودیت ها را به شکل طولانی ادامه داد و در حال حاضر برخی از محدودیت ها حذف شده است ولی خود مردم باید به فکر خودشان باشند و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت و از ماسک همیشه استفاده کنند.

این متخصص بیماری های عفونی گفت: تجمعات بزرگترین کانون شیوع ویروس کرونا در شرایط کنونی است و برای جلوگیری از پیک بعدی شیوع ویروس کرونا حداقل کاری که مردم باید انجام دهند این است که در تجمع های غیرضروری مثل مهمانی های شبانه و مجالس عروسی و مراسم های آیینی شرکت نکنند.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی کاشان نیز در گفتگو با پایگاه خبری اهل کاشانم اظهار داشت: شیوع بیشتر ویروس کرونا باعث می شود که تخت هایی که باید در اختیار بیماران غیرکرونایی باشد برای درمان بیماران کرونایی در اختیار آنها قرار گیرد‌ و این باعث می شود که بیماران غیرکرونایی از خدمات مورد نیاز محروم شوند.

وی با اشاره به خستگی مفرط کادر درمان اعم از پزشکان و پرستاران ک پیراپزشکان ابراز داشت: پیک بعدی شیوع کرونا باعث افزایش هزینه های بیمارستان و افزایش مصرف لوازم حفاظت فرعی و دارو و تجهیزات پزشکی می شود.

ابوالفضل شجاعی افزود: افزایش هزینه های متاثر از شیوع پیک بعدی کرونا باعث کاهش درآمدها می شود.

وی همچنین یکی دیگر از نتایج این موضوع را افزایش ابتلای کادر درمان به کرونا دانست و تاکید کرد: احتمال عدم وجود تخت کافی بیمارستانی برای بستری بیماران کرونایی در صورت افزایش زیاد بیماران بستری کرونایی وجود خواهد داشت.

آنچه واضح و مبرهن است شیوع موج بعدی ویروس کرونا ممکن است کشور و شهر ما کاشان را با شرایط ویژه ای روبرو کند.

افزایش موارد ابتلا و به تبع آن بستری بیماران کرونایی و اعمال محدودیت های کرونایی علاوه بر به وجود آوردن شرایط سخت اقتصادی و معیشتی به خصوص برای مشاغل و صاحبان کسب و کار آنهم در واپسین روزهای قرن و در آستانه سال ۱۴۰۰ و قرن و سال جدید ممکن است برخی از خانوارهای ایرانی را نیز داغدار از دست دادن عزیزانشان کند.

به گفته تمام کارشناسان رفتارهای هوشمندانه ما به عنوان بخشی از جامعه و اتخاذ تصمیمات کارآمد و به موقع از طرف مسئولین می تواند شرایط کنونی را که تا حدی شیوع ویروس کرونا را مدیریت کرده است، ادامه دهد.

موضوع دیگر بحث واکسن است که تا واکسیناسیون عمومی در سطح کشور و حتی بعد از آن باید دستورالعمل های بهداشتی همچنان رعایت شود تا به زودی انشاالله شاهد ریشه کنی این ویروس در سطح جامعه ایرانی و کل جهان باشیم.


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *