نقدی بر آلایندگی واحدهای شهرک قطب راوند

هوای آلوده و اعتماد از دست رفته!

عبدالمجید رفیعی برزکی - روزنامه‌نگار

چند سال است آلودگی شهرک صنعتی قطب راوند به یک معضل برای شهر و شهروندان کاشانی تبدیل شده است. اگرچه روزی این شهرک خارج از شهر واقع شده بود ولی اکنون به دل شهر آمده و در محاصره مناطق مسکونی، مراکز آموزشی و مجتمع بهداشتی و درمانی قرار گرفته و این حلقه روز به روز تنگ‌تر شده است!

مردم و مسئولین با محاصرۀ شهرک قطب امید دارند روزی واحدهای صنعتی این منطقه را به تسلیم وا داشته و از منطقه دور کنند ولی صاحبان صنایع معتقدند نخست آنان به این منطقه آمده‌اند! بنابراین مسئولیتی متوجه ایشان نیست و هرکس پس از ایشان آمده باید تبعات آن را بر خود هموار کند!

نباید از مدار انصاف خارج شد. بار تولید، اقتصاد و اشتغال منطقۀ کاشان بر دوش صاحبان صنایع است. همین صنایعی که مردم از آلودگی واحدهای مختلف و متعدد آن در مناطق شهرستان گله‌مند هستند. صنایع از منظر مردم به عنوان اولین متهم آلودگی محیط زیست کاشان شناخته می‌شوند ولی صاحبان صنایع حرف دیگری دارند؛

مگر نه این است که بخش زیادی از آلودگی هوای کاشان ناشی از تردد وسایل شخصی است! آیا کسی تردید به خود راه داده تاکمتر از وسایل شخصی استفاده کند؟! مگر نه این است که بخش زیادی از آلودگی هوای کاشان ناشی از وسایل نقلیه عمومی؛ تاکسی، مینی‌بوس و اتوبوس‌هاست؟! چه بسا بخش قابل توجهی از وسایل نقلیه عمومی فرسوده است! آیا کسی اعتراض کرده است؟! آیا مسئولی به فکر افتاده تا آلودگی ناوگان حمل و نقل عمومی را اصلاح کند؟!

شهروندان شاکی هستند و شکایت‌ها متوجه سازمان حفاظت از محیط زیست کاشان است. مردم می‌گویند وقتی مسئولین در خوابند دودکش صنایع به راه افتاده تا نفس مردم را از دود و آلودگی بند بیاورد! ولی رئیس محیط زیست حرف دیگری دارد؛ واحدهای صنعتی مرتب پایش شده و به واحدهای آلاینده اخطار داده می‌شود. اگر توجه نکردند کارخانه تا رفع آلایندگی پلمپ می‌شود ولی گویی اعتماد مردم به مسئولین سلب شده است! مردم می‌گویند کارخانه‌ای که به تازگی و در پی اعتراض مردم پلمپ شده بود، پس از یکی دو روز باز شده و به فعالیت خود ادامه داده است!

شوربختانه اعتماد عمومی کاهش پیدا کرده و به همین خاطر رسالت مسئولین و صاحبان صنایع افزون شده است! در این راستا مسئولیت صاحبان صنایع منطقه کاشان بیش از پیش است! ایشان که همواره در اقدامات خیر و مسئولیت‌های اجتماعی پیش قدم بوده و زحمات ایشان در ساخت درمانگاه و مدرسه در کنار تولید و اشتغال بر کسی پوشیده نیست شایسته است نسبت به دغدغۀ مردم نسبت به کاهش الایندگی واحدهای خود اقدام نمایند تا خدای ناکرده فعالیت‌های خیر ایشان تحت شعاع مسائل دیگر قرار نگیرد.


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *