- شناسه خبر : 18284
نویسنده و پژوهشگر فرش دستباف ایران:
فرش بخش عظیمی از تاریخ و فرهنگ ایران را منتقل کرده است
شیرین صوراسرافیل در آیین نخستین دوره نکوداشت پژوهشگران حوزه کاشان شناسی و ارج داشت استاد حسن عاطفی به مناسبت هفته پژوهش اظهار داشت: فرش و هنرمندان آن هزاران سال بار عظیم و باشکوه فرهنگ کشور را به دوش کشیده است در حالی که نامی از آنها در جایی نیست.
وی با بیان اینکه نامی از هنرمندان حوزه فرش از بافنده، رفوگر و چلهکش نه در ۴۰۰ سال قبل که فرش ایران در اوج شکوفایی بود و نه اکنون که این سرزمین انبوه بافندگان و قالی بافان را داشته و دارد باقی مانده است اظهار کرد: فرش نعمت بسیار بسیار با ارزشی است که کمتر شناخته و ارج گذاشته شده است.
نویسنده کتاب “فرش کاشان در سایه روشن تاریخ” افزود: مسائلی که در تاریخ، فرهنگ و حریت این هنر نهفته است انسان را به حیرت وا میدارد.
نویسنده و پژوهشگر فرش دستباف ایران با تاکید بر اینکه فرش بخش عظیمی از تاریخ این مملکت را در تمام دورههای تاریخی بر دوش کشیده است تصریح کرد: حتی زمانی که مغول و تیمور و دیگر غارتگران بزرگ آمدند و این سرزمین را با خاک یکسان کردند، فرش؛ تنها حرفه مهم و پایدار بود که در زیرزمین خانهها بافته شد و علاوه بر اداره زندگی، اقتصاد کشور را کمک کرد.
صور اسرافیل، با تقدیر از برگزار کنندگان آیین نکوداشت پژوهشگران حوزه کاشان شناسی یادآور شد: جایزه این آیین تجلیل را به طبقه محروم و گمنام فرش تقدیم می کند و امیدوار است این جامعه به جایگاه شایسته خود برسند.
وی با اشاره به اینکه همواره هدف و آرزوی وی از طریق تالیفاتش معرفی جامعه زحمتکش و پشتیبان فرش بویژه ۳۰ حرفه وابسته و تولیدکنندگان آن بوده است خاطرنشان کرد: رسالت مهم خود را شناسایی افراد گمنام و محروم حوزه فرش میداند.
صوراسرافیل خاطرنشان کرد: در تمام این سالها سعی کرده است تا آنجا که می تواند انبوه طراحان، بافندگان و سایر افراد این حوزه را از گمنامی بیرون بیاورد.
نخستین دوره نکوداشت پژوهشگران حوزه کاشان شناسی همراه با آیین ارج داشت استاد حسن عاطفی کاشان پژوهی اب هفت دهه فعالیت بهمنظور تجلیل از استاد “حسین معتمدی” عاشوراپژوه برجسته، “شیرین صوراسرافیل”، محقق حوزه فرش دستباف، “ثریا بیرشک”، پژوهشگر حوزه بافت تاریخی کاشان، “حسین فرخ یار؛”، پژوهشگر حوزه معماری سنتی و اسلامی؛ “عباس تراب زاده”؛ پژوهشگر حوزه مردم شناسی و “افشین عاطفی” پژوهشگر حوزه کاشانشناسی شامگاه یکشنبه در تالار فرهنگ به همت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان برگزار شد.
شایان ذکر است بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب در حوزه کاشانشناسی از حدود ۲۳۰ پژوهشگر این حوزه به جز نگارش مقالههای کاشان شناسی چاپ شده است.