- شناسه خبر : 20645
حیوان گزیدگی در کاشان به هزار و ۴۵۶ مورد رسید/ ۱۱۰ میلیارد ریال هزینه واکسن و سرم حیوان گزیدگی
به گزارش اهل کاشانم و نقل از روابط عمومی دانشگاه،دکتر مهدی دلاوری افزود: براساس آمارها سال گذشته در مجموع ۲ هزارو ۷۹مورد حیوان گزیدگی اتفاق افتاده است.
وی اظهار کرد: ۵۴درصد گزشها توسط سگ انجام میشود که ۴۶درصد این آمار هم از سوی سگهای صاحبدار بوده لذا شهروندان باید واکسیناسیون را برای پیشگیری از هاری و بیماریهای قابل انتقال جدی بگیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه بیان کرد: یکی از موارد مهم مرتبط با گزش توسط حیوانات، مراجعه فوری به مراکز پیشگیری ودرمان هاری برای انجام واکسیناسیون و سرم درمانی است تا با این روش از مرگ فرد پیشگیری شود.
دلاوری گفت: انجام هر نوبت واکسیناسیون و سرم برای فرد بعد از گزش حیوان بطور متوسط ۵۰ میلیون ریال هزینه بر دولت تحمیل میکند و در مجموع در طول سال نزدیک به ۱۱۰ میلیارد ریال فقط هزینه واکسن و سرم بیماران در کاشان می شود که در حال حاضر رایگان انجام میشود.
وی با بیان اینکه حیوان گزیدگی و هاری در راس بیماریهای مشترک انسان و دام در کاشان قرار دارد گفت: تب مالت، کیست هیداتید، سالک و سیاه زخم در رتبههای بعدی است.
وی بیان کرد: میزان بروز حیوان گزیدگی در هر ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت حوزه دانشگاه کاشان سال گذشته ۳۹۵ نفر بوده است که نسبت به سالهای قبل روند افزایشی را نشان میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه همچنین تب کریمه کنگو را تهدید جدی بهداشتی معرفی کرد و افزود: این بیماری دارای قابلیت انتقال انسان به انسان است و در حال حاضر هیچ گونه واکسن مورد تایید علیه این بیماری در دسترس نیست .
وی درباره بیماری سالک هم گفت: روند بیماری سالک در کاشان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل کاهشی بوده و تقریبا ۶۰ درصد کاهش در بروز بیماری داشتیم. تجربیات نشان می دهد اگر درخصوص کنترل سالک بهموقع اقدام کنیم به راحتی میتوان این بیماری را کنترل کرد.
دلاوری افزود: درمان سالک باید براساس دستورالعمل کشوری ادامه یابد، در مورد مبارزه و کننرل جمعیت پشه خاکی منطقه اقدام شده است و سالک از اولویت های بهداشت است.
وی بر لزوم افزایش سطح سواد سلامت جامعه درباره بیماریهای مشترک انسان و دام تاکید کرد و افزود: با دسترسی به تسهیلات بهداشتی و آموزش دائمی گروههای در معرض خطر و جامعه میتوان از انتقال بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان جلوگیری کرد.