فرماندار ویژه کاشان:

حدود ۳۰ درصد جویندگان کار در کاشان غیربومی هستند

فرماندار ویژه شهرستان کاشان گفت: ایجاد حلقه اتصال صنعت و دانشگاه به بهره‌وری بیشتر صنایع و هدایت آن به سمت علمی شدن تولید کمک می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری اهل کاشانم، علی اکبر مرتضایی در پنجمین نشست کارگروه اشتغال شهرستان کاشان اظهار داشت: ارزیابی نیازهای جامعه از سوی دانشگاه ها و همچنین هدایت پایان نامه های ارشد و دکتری برای تحقیق علمی می تواند نیازهای داخلی را احصاء و کشور را از واردات بیشتر کالاها مورد نیاز شهروندان بی نیاز کند.

وی در ادامه در خصوص وضعیت جویندگان کار شهرستان کاشان بیان کرد: در مدت مشابه سال 98 درحدود 61 درصد آقایان و 39 درصد از متقاضیان را خانم ها تشکیل می داده اند که در 10 ماهه سال 1399 این آمار به 64 درصد آقایان و 36 درصد خانم ها تغییر پیدا کرده است.

رییس کارگروه اشتغال شهرستان کاشان در خصوص وضعیت سواد جویندگان کار در ده ماهه سال 99 در این شهرستان نیز گفت: میزان تحصیلات متقاضیان کار در شهرستان کاشان را می توان به تحصیلات مقطع ابتدایی 6 درصد، راهنمایی 9 درصد، متوسطه 6 درصد، دیپلم 25 درصد، کاردانی 8 درصد، کارشناسی 35 درصد، کارشناسی ارشد و دکتری 5 درصد را شامل می شوند.

مرتضایی به وضعیت بومی و غیربومی بودن جویندگان کار اشاره کرد و بیان داشت: صاحبان صنایع شهرستان بهتر است اولویت بکارگیری و استخدام خود را به نیروهای بومی منطقه فرهنگی کاشان اختصاص دهند چراکه نیروهای غیربومی از سایر نقاط کشور برای شهرستان گاها تبعات فرهنگی، اجتماعی و امنیتی را به همراه دارند.

وی اضافه کرد: در 10 ماهه سال 1399 در حدود 71 درصد از جویندگان کار در شهرستان متعلق به متقاضیان بومی اختصاص دارد و 29 درصد از این آمار به متقاضیان غیربومی از سایر نقاط کشور اختصاص دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته درخواست متقاضیان غیربومی 3 درصد افزایش پیدا کرده است.

فرماندار ویژه کاشان در ادامه به آمار اشتغال به کار رسمی ثبت شده توسط اداره کار اشاره کرد و افزود: با وجود شرایط کرونا در 10 ماهه سال 1399 در حدود 979 نفر در صنایع شهرستان بکارگیری شده اند که امیدواریم تا پایان سال بیشتر متقاضیان شغل در واحدهای تولیدی بکارگیری شوند.

مرتضایی در خصوص آمار عملکرد تسهیلات در سال 1399 تصریح کرد: در زمینه تسهیلات مشاغل خانگی مبلغ سهمیه 4000 میلیون ريال در نظر گرفته شده بود که مبلغ مصوب کارگروه شهرستان 6000 میلیون ريال و مبلغ معرفی به بانک نیز 5000 میلیون ريال بوده است که در نهایت موجب اشتغال 50 نفر از شهروندان شده است.

رییس کارگروه اشتغال شهرستان کاشان بیان داشت: با شیوع ویروس منحوس کرونا بسیاری از مشاغل شهرستان با مشکلات عدیده ای مواجه شدند که تلاش مجموعه فرمانداری در رفع مشکلات صاحبان صنایع بود و در این مدت تسهیلاتی برای مشاغل آسیب دیده از کرونا اختصاص یافت که در مجموع 1438 پرونده تشکیل شده است.

وی اضافه کرد: 642 میلیارد ريال میزان تسهیلات درخواستی مشاغل آسیب دیده از کرونا بوده که تاکنون مبلغ 373 میلیارد ريال به صاحبان مشاغل پرداخت و این اقدام موجب حفظ اشتغال 3041 نفرشده است و درصد تحقق این طرح در ارزیابی ها حدود 58 درصد می باشد.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ویژه کاشان نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: در شهرستان کاشان کارخانه زیان‌ده نداریم و با وجود شرایط جنگ اقتصادی، صنایع شهرستان در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

مسعود خاندایی گفت: در زمینه پرداخت تسهیلات کرونا، کاشان همچنان بالاترین میزان پرداخت تسهیلات را در سطح کشور دارد.

وی در ادامه افزود: با فعال شدن مجدد گردشگری کاشان رشد بسیار مطلوبی در زمینه اشتغال به وجود می آید که در آینده با کمبود نیروی کار در سطح شهرستان مواجه می شویم و این امر حتی می تواند موجب رقابت برای جذب نیروی کار خوب در بین کارفرمایان و صنایع را نیز به وجود آورد.


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *