به بهانه آبگرفتگی در مسکن ملی کاشان؛

حادثه‌های تکراری و خسارتی که مردم می‌پردازند

شرکت آب و فاضلاب کاشان برای یک بار تکلیف خودش را با مردم معلوم کند. دنبال این است که خط انتقال زاینده‌رود را از محل سد زاینده‌رود تا مخزن واقع در محل شهدای گمنام در راوند تحویل بگیرد ولی از نگهداری رینگ دور شهر خود عاجز مانده است. نگوییم «خط رینگ»، شهر را دور زده که عملاً زیر پوست شهر گذشته تا به آران و بیدگل رسیده است. 

ساعت 4.5 صبح یک شنبه هشتم مردادماه 1402 خط رینگ کاشان در محل احداث پروژه مسکن ملی ترکید و حجم بالایی از آب داخل گودی پروژۀ در حال ساخت مسکن ملی جاری شد و آن را تا نیمه‌ غرق در آب کرد. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کاشان در واکنش به این حادثه در گفت‌و گویی گفت: اول این که «حادثه» غیر قابل اجتناب است. دوم این که خط انتقال مربوط به شرکت آب و فاضلاب کاشان نیست و مال آب منطقه‌ای است و سوم، تا آنجا که اطلاع دارد حریم لوله رعایت نشده و ساخت و ساز کنار آن انجام گرفته و  چهارم این که ترکیدگی ناشی از فرسودگی نیست و ماشین‌های سنگین از روی آن عبور کرده و حادثه را به بار آورده است. البته مدیر محترم بحران شهرستان در تایید نظر مدیرعامل آبفا فرموده‌اند چیز خاصی اتفاق نیفتاده که برای آن خبر و حاشیه درست شود!

خوشبختانه فیلمی که از حادثه در شبکه‌های مجازی منتشر شده حجم و عمق آب را نشان می‌دهد ولی اظهار نظر مسئولین و متولیان نشان از عمق فاجعه دارد.  مردم از مدیرعامل آبفا می‌پرسند چه کسی متولی آب کاشان است؟ 

چرا برای  تأسیسات آبفا که در نقاط مختلف شهر قرار گرفته حریم‌های صد متری و هزارمتری مشخص شده و دور آن حصار و نرده کشیده‌اند ولی حریم خط اصلی انتقال آب که آن هم از داخل محدوده شهر می‌گذرد برای کسی اهمیتی ندارد تا جایی که ساختمان‌های مرتفع مسکن مهر در کنار آن سر به هوا می‌کشد؟! ولی حریم تأسیسات حاشیه جاده قدیم آران و بیدگل را ببینید! از میدان زیر گذر کاشان شروع شده تا شهرک صنعتی ادامه پیدا کرده است! همان که بر اساس شنیده ها اخیراً صبحت فروش آن مطرح شده بود!

چگونه امکان دارد مجوز ساخت و ساز در حریم لوله بدون نظر متولیان آب و آبفا صادر شده باشد؟! نماینده سازمان‌های مسئول در کلیه کارگروه‌ها و کمیسیون‌ها حضور داشته و محال است بدون نظر ایشان آجر روی آجر گذاشت! این در حالی که مدیرعامل آبفای کاشان در مصاحبه ای تنها اظهار تأسف کرده و می‌گوید: «پیشنهاد شده مجوز هیچ سازه‌ای در مسیر خط لوله آب داده صادر نشود برای این که خط لوله خطر بالقوه برای ساختمان‌ها محسوب می‌شود»

مردم می‌پرسند مدیرعامل آبفا فقط متأسف است؟ فقط پیشنهاد داده است که در کنار حریم خط انتقالی که از آن آب برداشت می‌کند ساختمان احداث نشود؟ سرمایه مردم زیر آب رفته است که مدیرعامل از مردم حقوق گرفته و فقط اظهار تأسف کند؟! آیا قدرت آن را نداشت کاری کند که این حادثه پیش نیاید؟ آیا مدیرعامل آبفای کاشان حاضر است به افکار عمومی اعلام کند نظر ایشان در کارگروه کار و ماده 5 برای احداث ساختمان‌های مسکن ملی چه بوده است؟ 

مدیرعامل آبفای کاشان می‌فرمایند حادثه ناشی از فرسودگی خط انتقال نیست. تنها 20 سال از بهره‌برداری آن می‌گذرد و ترکیدگی ناشی از فرسودگی منتفی است. امکان دارد مدیرعامل آبفای کاشان به افکار عمومی پاسخ بدهد ترکیدگی همین خط انتقال و تنها صدمتر بالاتر در تاریخ پنجم آذرماه 1401 ناشی از چه بود؟ جایی که از رفت و آمد وسیله نقلیه حتی سبک خبری نبود؟!

اکنون متأسفانه حادثه‌ای اتفاق افتاده است. حجم زیادی از آب داخل گودی پروژه مسکن ملی سرازیر شده و خاک و بستر پروژه را شسته و فروبرده است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان خاک بستر پروژه  شسته شده و استحکام ساختمان در هاله‌ای از ابهام است. استحکام ساختمان مستلزم بررسی بیشتر و آزمایش‌های خاک و ساختمان است. چه بسا نظر کارشناسان این باشد که بایستی از خیر آن گذشت و احداث پروژه را به نقطه‌ای دیگر انتقال داد،باید منتظر ماند.

آیا دادستان کاشان به عنوان مدعی‌العموم و سازمان بازرسی و فرماندار به عنوان عالی‌ترین مقام دولتی در شهرستان این حادثۀ تکراری را بررسی و مقصر یا مقصرین آن را اعلام می‌نمایند تا دیگر مردم شاهد چنین اتفاقاتی نباشند؟! در این صورت مشخص خواهد شد چه کسی خسارت کوتاهی برخی مسئولین را می‌پردازد؛ دولت، مردم  یا …


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *