- شناسه خبر : 6150
پاسخ به سوالات و ابهامات در خصوص ویروس هانتا
ثبت نخستین مورد مرگ در چین بر اثر ویروس هانتا در بحبوحه بحران کرونا
به گزارش پایگاه خبری اهل کاشانم و به نقل از یورونیوز، از این مرد پس از مرگ نمونه برداری شده و نتیجه آزمایش ویروس هانتا در وی مثبت بوده است. ۳۲ مسافری که همراه وی در اتوبوس بودند نیز مورد آزمایش قرار گرفتند. هنوز نتایج آزمایش مسافران اتوبوس مشخص نشده است.
طبق گزارشهای علمی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا این ویروس زمانیکه از طریق ادرار، مدفوع و بزاق جونده از بدن وی خارج و در هوا پراکنده میشود میتواند به افراد منتقل شود. در موارد نادر، فرد ممکن است در صورتی که از سوی یک جونده آلوده به ویروس گاز گرفته شود، به بیماری مبتلا شود. همچنین متخصصان معتقدند اگر دست فردی به سطوح آلوده به ادرار، مدفوع یا بزاق جونده برخورد کند و سپس دهان یا بینی خود را با دست آلوده لمس کند ممکن است به این ویروس مبتلا شود. همچنان که غذای آلوده نیز میتوان یک راه دیگر انتقال این ویروس به انسان باشد.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا معتقد است که ویروس هانتا در آمریکا نمیتواند از انسان به انسان منتقل شود، در حالیکه موارد نادری از انتقال انسان به انسان این ویروس در شیلی و آرژانتین در میان افرادی که با بیماران آلوده به ویروس هانتا در ارتباط بودهاند ثبت شده است.
مرگ این مرد چینی در حالیکه جهان درگیر شیوع ویروس کرونا است تا حدودی باعث دامن زدن به فضای رعب و ترس شده است اما بهنظر میرسد این ویروس ویژگیهای بسیار متفاوتتری نسبت به ویروس جدید کرونا دارد و انتقال انسان به انسان در آن خیلی به ندرت اتفاق میافتد.
ویروس هانتا که از طریق تماس با موش یا ادرار موش، بزاق یا مدفوع موش، انسان را آلوده می کند و باعث بیماری به نام ” ویروس هانتا سندرم ریه” (HPS) می شود. ویروس هانتا، که از شخص به شخص دیگر منتقل نمی شود، خطر بیماری همه گیر را به همراه نمیآورد.
ویروس هانتا چه علائمی دارد؟
علایم ویروس هانتا شامل خستگی، تب، دردهای عضلانی مخصوصا در بخش رانها، کمر و باسن و گاهی شانهها است. احساس سرگیجه، سردرد، حالت استفراغ و لرز از دیگر علائم فرد آلوده به این ویروس است. پس از چهار تا ۱۰ روز پس از ابتلا به ویروس هانتا، فرد دچار تنگی نفس میشود و سرفه میکند. از بین کسانیکه به این بیماری مبتلا میشوند حدود ۳۸ درصد جان خود را از دست میدهند.
دستکم از سال ۱۹۵۰ این ویروس بوده و برخلاف آن چه در فضای مجازی پخش شده، ویروس تازهای مثل ویروس کرونای جدید محسوب نمی شود.