پشت درهای جلسات شورای شهر کاشان چه می گذرد؟

توزیع عدالت در پشت درهای بسته!

مهدی عرشی

در پشت درهای جلسات شورای شهر چه می گذرد؟ شورای شهری که شعار انتخاباتی شان انقلابی گری، شفافیت، اتاق شیشه ای و دانستن حق مردم بود، چرا ‌جلسات بررسی بودجه آنها غیرعلنی و بدون دعوت از رسانه ها است.

در تاریخ دوم بهمن شهردار کاشان بودجه‌ سال ۱۴۰۲ را با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته به میزان ۱۸۰۰ میلیارد تومان به رئیس شورای شهر تقدیم کرد و پس از آن تاکنون ۱۴ جلسه برای بررسی بودجه سال آینده در شورا به طور مستمر گذاشته اند که تنها به جز دو‌ جلسه عادی در روزهای یکشنبه، بقیه جلسات پشت درهای بسته و بصورت فوق العاده برگزار شد تا کسی متوجه روند بررسی بودجه ۱۴۰۲ نشود.

تحقق شعار «کاشان در مسیر عدالت و تعالی» و‌ توسعه عدالت محورانه و حل مشکلات مردم بویژه مناطق کم‌برخوردار از ردیف های همین بودجه هایی بیرون می آید که پشت درهای بسته ارقام آن بالا و‌ پایین می شود، ارقامی که مهر توزیع عدالت را بر سطح شهر حک می کند.

شورای شهر بودجه سال  ۱۴۰۱ را هم به همین شیوه غیرعلنی مصوب کردند، بودجه ای که رقم‌ نهایی آن هم اطلاع رسانی درستی نشد ‌و انتظار از مدیریت شهری مبنی بر شفافیت جزییات بودجه در طول سال هم‌ بیهوده بود در حالی که بودجه ای که رئیس جمهور به مجلس تحویل می دهد ردیف ها و‌ سهم هر ارگانی به‌اطلاع عموم‌ مردم می رسد و حتی ارقام آن در رسانه ها در معرض نقد و تحلیل قرار می گیرد.

نکته ای که باید در طول شش دوره شورای شهر  کاشان در هنگام‌بررسی بودجه های سالانه به آن توجه شود این است که برخی از اعضای شورای شهر منتسب به محلات و‌ مناطقی از شهر  هستند و‌ گاها دیده شده در جلسات شورا دغدغه مردم و پیگیری منطقه تولد خود را دارند‌، حتی در بررسی اخبار شهرداری   می توان به این نکته پی برد مناطقی که عضوی از شورای شهر به آن وابسته است اعتبار و بودجه و خدمات بیشتری نسبت به محلات دیگر شهر که مساحت و‌ جمعیت بیشتری دارند، اختصاص داده می شود.

البته توجه و رسیدگی به این‌ مناطق که عضوی از شورای شهر به آن وابسته است در  زمان توسعه نامتوازن شهر جای خرسندی است و مطالبات این مناطق به حق است، ولی اگر گله و شکایتی هم‌است حاکی از کم‌لطفی اعضای شورا و مدیران شهری به شهروندان مناطق و‌ محلاتی است که در مجموعه شهری کسی نیست که از حقوق آنها دفاع کند تا امروزه شاهد باشیم در اخبار شهری از واژه مناطق کم برخوردار برای آنها به کار برده می شود در حالی که این‌ مناطق قدمت سکونت مردمش بیش از بسیاری از مناطق و‌ خیابان‌های توسعه یافته و برخوردار امروز شهر است ولی به دلیل بی عدالتی ها و عدم اختصاص بودجه های لازمش ،باعث شده ساکنانش سال ها پروژه های عمرانی را شاهد باشند که تکمیل آن یک حسرت و آرزو برای آنها شده است.

بدون هیچ‌پیش داوری نسبت به بودجه سال ۱۴۰۲ ، امیدواریم ابتدا جزئیات این بودجه به طور شفاف اطلاع رسانی عمومی شود، و اینکه در یک‌ماه مانده به پایان سال جاری اعضای شورا به مانند روزهای تبلیغات انتخابات به میان مردم بروند و در کنار گوش دادن به دغدغه هایشان، علاوه بر اینکه خدمات شهرداری را در این یک سال بررسی کنند، میزان اختصاص بودجه های مصوب خود را در سال جاری رصد‌ کرده و اگر بودجه ای اختصاص داده نشده دلیلش را پیگیری کنند.


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *