- شناسه خبر : 15911
توصیه رئیس اتاق بازرگانی کاشان به مدیریت شهری:
بینی و بینالله برای توسعه کاشان هیچ مرز سیاسی و اعتقادی نگذاریم
.
به گزارش پایگاه خبری اهل کاشانم، محمود تولایی در مراسم تجلیل از هنرمندان صنایع دستی کاشان افزود: بارها صحبت از میراث گذشتگان به میان میآید که ریشه در 1300 سال پیش یا 7000 سال پیش کاشان دارد ولی این نکته را توجه داشته باشیم اگر پدران ما فاضل بودند از فضل ایشان چه چیزی به ما رسیده است؟ ما چه کردهایم؟ آیا پا جای پای بزرگان و اندیشمندان و هنرمندان گذشته شهرمان گذاشتهایم یا داشتههای آنان را نیز از بین برده و نابوده کردهایم؟! در دورهای که در اختیار ما قرار گرفته است چه چیزی را حفظ کرده و چه بر آن افزودهایم؟
وی یادآور شد: البته مردم کار خودشان را انجام دادهاند. اگر اکنون صنایع دستی در بعضی حوزهها رونق دارد به واسطه این است که مردم خودشان زحمت کشیدهاند و محصولات صنایع دستی را تولید کرداند ولی برخی دیگر از هموطنان به واسطه علاقه به هنر این مرز و بوم و عرق ملی که داشتهاند آن را خریدهاند تا این هنر حفظ شود.
البته باید این تولید محصولات صنایع دستی را به سمت و سویی سوق بدهیم که بتوان از آن استفاده کرد و جنبههای کاربردی آن نیز افزون بر جنبههای فرهنگی و هنری اضافه گردد. به عنوان مثال محصولاتی تولید شود که بتوان به عنوان سوغات کاشان در دیگر استانها و کشورهای خارجی استفاده کرده و صاحبان صنایع در مراودات بینالمللی از آن استفاده نمایند.
تولایی در خصوص وضعیت معماری شهرستان کاشان گفت: اول این که باید دست مریزاد به هنرمندان حوزه معماری گفت که معماری کاشان را احیاء کردهاند. حوزه معماری پیش از این مرده بود. یاد دارم از سالهای 1360 کاشان به عنوان کارگاه معماری سنتی ایران مطرح شد و معماران به اینجا آمده و وقت صرف کردند و مردم به عنوان بخش خصوصی پول خرج کردند تا کاشان به این جایگاه رسید و معماری کاشان احیا شد. نتایج چهار دهه زحمات مردم و هنرمندان بخش معماری به صورت ارزش افزوده به مردم رسید. ولی اکنون بازار کاشان نیازمند چنین ارادهای است.
رئیس اتاق بازرگانی کاشان تأکید کرد: بازار کاشان یکی از طولانیترین بازارهای کشور است. الان این بازار در حال نابودی است! آیا برای احیای آن باید به دنبال اصفهانیها برویم که بیایند بازار کاشان را احیاء کنند؟! بازار کاشان میراث هنری است، مذهبی است، حوزه علمیه دارد، مسجد دارد، بازارچههای تاریخی دارد و… آیا همۀ اینها کافی نیست که به آن توجه کنیم؟ بازار کاشان شاهرگ اقتصادی و حیاتی شهر بوده است و امروز به جایی رسیده که در حال نابودی است!
و نکتۀ آخر که باید عرض کنم بینی و بینالله برای توسعه کاشان هیچ مرز سیاسی و اعتقادی نداشته باشیم. البته اعتقادی منظورم این هست حتی اگر یک مسیحی هم کاشانی است و دلسوز کاشان است به کار بگیریم و مسائلی مثل این مرزبندیها را کنار بگذاریم.
خبرنگار: عبدالمجید رفیعی برزکی