پایان کاوش گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان در فیض آباد نوش‌آباد:

از کشف سکه ایلخانی بعد از هفت سال کاوش تا وجود سازه های حرارتی

مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان گفت: در کاوش محوطه فیض آباد نوش آباد بعد از هفت سال ممارست سکه خوانایی به دست آمد که روی آن نام ارغون (پادشاه معروف ایلخانی ) حک شده است. با استناد به این یافته ارزشمند ایلخانی بودن این شهر ثابت می گردد.

به گزارش اهل کاشانم، رضا نوری شادمهانی پس از پایان پایان کاوش آموزشی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان در محوطه ایلخانی فیض‌آباد نوش‌آباد اظهار داشت: در ترانشه (محل کاوش) در ابعاد ۷.۵ × ۵ متر در شمال دیوار جنوبی ارگ این شهر تاریخی ایجاد شد و تا عمق ۳ متری از سطح زمین ادامه یافت،

وی افزود: در فضاهای کاوش شده چندین سازه حرارتی کشف گردید که به احتمال بسیار در ارتباط با صنعت فلزکاری ساخته شده بودند. این موضوع را کشف یک بوته فلزکاری تایید می نماید.

مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان تصریح کرد: از سوی دیگر از درون یکی از سازه های حرارتی قطعه کاشی از نوع زرین فام کشف گردید که احتمالا از بنایی  همچون مسجد جدا شده که کشف این بنای ارزشمند در کاوش های سال های آتی محتمل است.

نوری شادمهانی خاطرنشان کرد: کاوش یاد شده برای آموزش عملیات کاوش و مستندنگاری یافته های باستان شناختی به دانشجویان ورودی ۱۳۹۷ باستان شناسی دانشگاه کاشان انجام گرفت.

گفتنی است کاوش آموزشی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان از ۱۹ خرداد در محوطه ایلخانی فیض آباد نوش آباد به سرپرستی رضا نوری شادمهانی و همکاری محسن جاوری آغاز  و بعد از ۴۱ روز کاری در ۳۰ تیرماه سال جاری به پایان رسید.

.


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *