• شناسه خبر : 8718

اهل کاشانم گزارش می دهد:

35 رزرو برای تولد نوزاد در تاریخ لاکچری در کاشان

گزارش اهل کاشانم از عوارض خطرناک تولدهای اجباری

 پایگاه خبری اهل کاشانم: لاکچری بازی برخی از افراد و فخر فروختن به ماشین، موبایل و ویلا و غیره که چند صباحی است رشد فزاینده ای در شبکه های مجازی به خصوص اینستاگرام داشته است حال چند وقتی است که به تولد نوزادان هم رسیده است.


نهم آذرماه 99 یا همان 99/9/9 یک تاریخ لاکچری و رند برای تاریخ فرزندانشان در نظر می گیرند و تا به حدی که هفته گذشته فاش شد که یک خانواده برای تولد نوزادشان در ساعت 9:09 تاریخ 99/9/9 حدود 130 میلیون تومان وقت بیمارستان را رزرو کرده اند.


اینکه بسیاری از خانواده ها در اوج شیوع ویروس کرونا و شرایط بد معیشتی و اقتصادی حتی از تامین مایحتاج ضروری خود غافلند و در کنار آن برخی دیگر رقم های میلیونی و چند ده میلیونی برای تولد نوزادانشان در یک تاریخ خاص می پردازند از طنزهای تلخ زندگی ما ایرانیان است.


از این بگذریم که اختیار مال هر کسی با خودش است و دیگران نمی توانند برای آن تصمیم بگیرند ولی آیا هزینه این مبالغ برای اجبار به تولد نوزاد در یک تاریخ خاص چه نشانه ای می تواند داشته باشد؟

رئیس انجمن مامایی کشور در گفت و گو با پایگاه خبری اهل کاشانم تقاضای زایمان زودتر از موعد مقرر در یک تاریخ خاص یا مناسبتی خاص را نشان از جهل و نادانی دانست و اظهار داشت: این موضوع هم در حوزه سلامت و هم در حوزه فرهنگی و اجتماعی صدق می کند.


وی با بیان اینکه مشکلات مراقبت های دوران بارداری بیشتر مربوط به قشر مرفه است، ابراز داشت: مادرانی که از قشر مرفه هستند بیش از دیگران و در نوبت های بیشتر به متخصص زنان و زایمان مراجعه می کنند و به همین دلیل این باعث می شود که زمان کافی برای ارائه مراقبت و آموزش و مهارت برای مادر صرف نشود و به تبع آن تقاضای چنین درخواست های غیرمعقولی می کنند.


ناهید خداکرمی با اشاره به اینکه تجربه به ما نشان داده است که مادران بارداری که در کلاسهای آمادگی برای زایمان شرکت می کنند و یا اینکه مراقبت هایشان را از یک مطب مامایی یا مراکز بهداشتی انجام می دهند کمتر به دنبال این فخرفروشی ها هستند، ابراز داشت: این مادران بیش از هر چیزی به سلامت خود و نوزاد در رحم توجه دارند چراکه اعتقاد دارند دوران بارداری یک پروسه خاص و استاندارد است و در صورتیکه پیش از اتمام این دوران بخواهند نوزاد خود را به دنیا بیاورند ممکن است مشکلات زیادی برای نوزاد پیش آید.


وی زایمان پیش از موعد مادر باردار به بهانه یک تاریخ خاص را به نوعی خشونت و ضایع کردن حق و حقوق نوزاد دانست و خاطرنشان کرد: این حق نوزاد است که زندگی داخل رحم آن به صورت عادی طی شود چراکه در روزهای آخر بارداری تشکیل و تکامل نوزاد در رحم بسیار بسیار مهم است.


رئیس انجمن مامایی کشور با بیان اینکه زایمان های زودرس که اینگونه و خارج از روال انجام می شود مشکلات بسیاری را برای نوزاد در پی دارد، تاکید کرد: مشکلات قلبی، تنفسی یکی از مهمترین این نارسائی هاست که ممکن است تا آخر عمر این فرد به دنبال او باشد.


وی با اشاره به اینکه خود مادران باید نسبت به این موضوع آگاه باشند و برای سلامتی خود و نوزادان اجازه این زایمان های زودرس را ندهند، افزود: تبعات احتمالی حین و بعد از زایمان های زودرس که بیشتر آنان از طریق سزارین است آنقدر مخاطره آمیز است که نباید ریسک این خطرات متوجه مادر و نوزاد شود.


کارشناس مسئول بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در گفت و گو با پایگاه خبری اهل کاشانم با اشاره به اینکه تقاضای زایمان های زودرس در تاریخ خاص ممکن است هم برای مادر و هم برای نوزاد خطرناک باشد، اظهار داشت: البته ما برای مادران تاکید داریم که اینگونه تقاضاها را برای پزشک خود نداشته باشند چراکه تبعات آن گریبانگیر خودشان است.


وی با بیان اینکه بیشتر این زایمان ها به روش سزارین است، ابراز داشت: علاوه بر اینکه نوزاد در اینگونه زایمان ها ممکن است نارس و برخی از اندام آن تکامل یافته نشده باشد برای مادر نیز ممکن است در حین عمل خونریزی شدید پیش آمده و جان او را تهدید کند.


زهرا نخی با اشاره به اینکه اینگونه زایمان ها حتی ممکن است سلامتی فرزند را نیز به شدت تهدید کند، گفت: تولد نوزاد با استفاده از سزارین حتی یک هفته زودتر از موعد مقرر و طبیعی خود ممکن است نوزاد را از این یک هفته طلایی محروم کرده و رشد مغز و تکامل ریه او را به تاخیر بیاندازد.

اما در کاشان این موضوع چگونه است؟

یک منبع مطلع در گفت و گو با پایگاه خبری اهل کاشانم از رزرو 35 تولد زودرس و لاکچری در روز 99/9/9 در بیمارستان های کاشان خبر داد و اظهار داشت: بیمارستان یا بیمارستان هایی که برای کسب درآمد و سود بیشتر اقدام به اینگونه رفتارهای غیرمتعارف می کنند باید نسبت به عواقب آن خود پاسخگو باشند.

 

 وی با اشاره به اینکه تولدهای اینچنینی به بهانه یک روز خاص خلاف منشورهای حقوق مادر و فرزند است، ابراز داشت: در صورتی که حتی خانواده اصرار به این موضوع داشته باشند باید پزشک متخصص و معالج مادر و همچنین بیمارستان نسبت به این موضوع استنکاف کرده نه اینکه برای کسب سود بیشتر تاریخ برای زایمان های زودرس رزرو کنند.


این منبع آگاه با بیان اینکه از دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی بحث های درمانی و همچنین دستگاه های نظارتی و قضایی خواستاریم در این موضوع ورود پیدا کنند، بیان داشت:ترویج این فرهنگ غلط علاوه بر اینکه صدمات جبران ناپذیری برای مادر و فرزند دارد، باعث می شود که در شرایط فعلی شیوع کرونا ازدحام های بیش از حد در بیمارستان های ایجاد شود که به هیچ عنوان مطابق دستورالعمل های بهداشتی مبارزه با کرونا نیست.


وی افزود: اینگونه رفتارها و تصمیمات که با چراغ سبز پزشک و بیمارستان ها انجام می شود برخلاف برنامه ها و سیاست های اجرایی وزارت بهداشت در حوزه ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین هاست و در این زمینه باید برخورد جدی با عامل و یا عاملین آن انجام شود.

 

فخرفروشی در زایمان های تقویمی و به اصطلاح لاکچری چیزی نیست که بتوان با آن زندگی کرد چراکه کسی که قرار است با قبول ریسک عواقب و پیامدهای اینگونه زایمان ها جان مادر و نوزاد را به خطر بیاندازد خلاف حقوق انسانی نیز رفتار کرده است.


نمی دانیم مشکل از کجاست که فرهنگ جامعه و اجتماع ما به سوئی سوق داده شده است که حتی با اطلاع از عواقب اینگونه زایمان ها حاضر می شوند جان نوزاد خود را که باید دوران کامل زندگی رحمی خود را طی کند اینگونه به خطر میاندازند تا تاریخ تولد آن را رند کنند!


در این بین نیز عده ای با موج سواری بر این فرهنگ غلط باعث ترویج آن می شوند که خود جای بحثی دگر است.


سوای والدین نوزاد موضوعی که مبهم است و هنوز پاسخی صریح و واضح برای آن نیافته ایم این است که پزشکان و یا حتی بیمارستان هایی که اجازه اینگونه زایمان ها را می دهند منطبق بر کدام رفتار و گفتار و آموزه های پزشکی وجدان خود را برای در خطر انداختن جان یک مادر و نوزاد ناشی از یک زایمان زودرس و عواقب بعد از آن به خاطر سوداندوزی بیشتر ملامت نمی کنند؟!


دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *